Πιπεριά καυτερή κατάλληλη για γλάστρα-σπορά από Φεβρουάριο.
Capsicum annum
Καρποί στρόγγυλοι, φάρδους 5 εκ.
Χρώμα πράσινο που στην ωρίμανση γίνεται κόκκινο.
Σάρκα λεπτή με γεύση δυνατή και καυτερή.
Ποικιλία κατάλληλη και για γλάστρα.
Στην αγορά την βρίσκουμε σε κονσέρβα σαν πιπεριά γεμιστή με φέτα μέσα σε λάδι.
Σπορά: Από αρχές Φεβρουαρίου σε φυτώριο θερμαινόμενο, και από τέλος Μαρτίου σε ερασιτεχνικό φυτώριο.
Μεταφύτευση από τέλος Μαρτίου σε θερμοκήπιο και από τα μέσα Απριλίου σε χωράφι σε θερμές περιοχές.
Απαιτεί περίπου 25 °C θερμοκρασίας για να φυτρώσει καλά και παρόμοια θερμοκρασία για να έχει το φυτό καλή ανάπτυξη.
Αποστάσεις: 50 Χ 60 cm.
Δόσεις σπόρων: 20 γρ/ στρέμμα περίπου.
Σπόροι ανά γραμμάριο: 140 περίπου (0,1gr = 14 σπόροι περίπου)